Hur ska vandringskängor sitta?

Vandringskängor ska sitta stadigt, men inte så tätt att du inte kan böja dig framåt.

Bra skor är den viktigaste utrustningen för dig som ska ut och vandra, så ta inte vilka bekväma dojjor som helst. Prova flera olika modeller, så ser du vilka som passar dig bäst. Haglöfs är ett populärt märke för vandringskängor.

Hur ska vandringsbyxor sitta?

Vandringsbyxor ska sitta så pass bra att de inte glider ner på rumpan, men ska samtidigt kännas följsamma och inte för tajta. Se också till så att ingenting på insidan av byxorna kan skava dig.

Det viktigaste är att du känner dig bekväm och rörlig i byxorna, så du kan klättra när det behövs, men inte heller oroa dig för att de åker av. På XXL finns ett bra urval av olika vandringsbyxor.

Hur stor vandringsryggsäck ska jag ha?

Hur stor vandringsryggsäck du ska ha beror på vilka saker du har tänkt att ta med dig, hur stark du är och hur länge du ska vandra. Eftersom Sunnes vandringsleder kan klaras av på en dag kan 15 till 30 liter räcka gott och väl.

Det är viktigt att välja en komfortabel ryggsäck eftersom den kommer sitta på ryggen flera timmar i sträck. På PickPack.se kan du se olika alternativ på duffelväskor och ryggsäckar.

Hur ska jag packa vandringsryggsäcken?

Du ska packa din vandringsryggsäck så de tyngsta föremålen ligger närmast din rygg och högt upp i din ryggsäck. De saker du använder ofta lägger du högst upp, så du slipper packa ur hela ryggsäcken när du behöver saken. Sakerna du inte behöver lika ofta kan packas längre ner. Fjällräven är ett märke som gör klassiska vandringsryggsäckar.

Hur lång tid tar det att vandra?

Hur lång tid det tar att vandra beror på många olika faktorer. Sunnes vandringsleder är olika branta och har olika typer av terräng. Man brukar säga att fjällvandring går på tre kilometer i timmen, så man kan anta att de flesta typer av naturvandring går i liknande tempo.