Sundsbergsleden

Sundsbergsleden är en så kallad Värmlandsled bestående av en 6 kilometer lång naturstig. Vandringsledens besökare får uppleva aspskog, bäckdalar och ett mycket rikt växt-och djurliv.

Läs mer

Sundsbergs motionsspår

Elljusbanorna i Sundsberget är 1,5 km, 3 km och 6 km långa. Spåren utgår från Kolsnäs Motionscenter, Hotell Selma Spa och Vintertorp i Sunne kommun.

Läs mer

Kolsnäs motionscenter

Kolsnäs motionscenter, som ligger mellan Sundbergs friluftsområde och Kolsnäs camping, finns möjlighet att utöva mängder av sportrelaterade aktiviteter.

Läs mer

Sundsbergsområdets stugor

Sundsbergets stugor finns att hyra vid Skogsbacken och Vintertorp i Sunne. Stugorna består av ett rum och kök och rymmer 20 personer. Stugorna kan användas för olika friluftsaktiviteter.

Läs mer

Café Sundsberget

Café Sundsberget drivs av Sunne Missionsförsamling och öppnar första helgen i juli. Kyrkan har öppet lördagar och söndagar månaden ut. Där serveras våfflor, kaffe, smörgåsar och dricka.

Läs mer

Sundsbergs gård

Sundsbergs gård, känd från Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga, byggdes i mitten av 1700-talet. Idag är den ett gårds-, tandläkar-, och skogsmuseum där man kan lyssna till den förra ägaren Birgitta Sjöqvist

Läs mer